Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kifejezések a Kpopban és Koreában

2020.05.18

 

 

 

A

Abeoji (아버지): Édesapa.

 

Ad-libs: Mindenki tud improvizálni, és mindenki tudja azt is, hogy mi az a hajlítás, persze zenei értelemben. Az ad-libs ennek a kettőnek az egyszerre való használata. Improvizált hajlítás. Általában a többi tag énekel, mialatt az egyikük ad-libs-ezik. A dalok végén, az utolsó refrén környékén gyakoriak.

Aegyo (애교): Koreában nagyon szeretett cselekmény. Kezdetben lányok, ma már fiúk is megmutatják, hogy mennyire cukik tudnak lenni. A legtöbb TV show nem marad el anélkül, hogy valaki ne aegyozna. A Kpopban a csapatok *maknae*-jának a feladata leginkább.

 

https://thumbs.gfycat.com/MadeupSmallAnnelida-size_restricted.gif

*(Nayeon a Twice-ból)

*(Xiumin az EXO-ból)

Was Tagged By Kaonashiii! Idk If I Even HAVE 10 Biases! :O1. GIF ...

*(Taemin a Shinee-ból)

 

BTS V and Jungkook Aegyo | BWIIKOOKIEE | Bts aegyo, Bts jungkook ...

*(balról jobbra: V és Jungkook a BTS-ből)

 

 

 

Agasshi(아가씨): A fiatal lányok megnevezése, akik még nem érték el az Ajumma kort.

 

Agency: Ügynökség.
99357834.jpeg
* YG ENTERTAINMENT
 

f080bfd979be40199ea88aefbe5ec56c.jpeg

*SM ENTERTAINMENT

 

98ae0629972643f1a3bc77061818e1dd.jpeg*JYP ENTERTAINMENT

 

113554409a925856b43fc73f72a5c92eb118f733r1-900-900v2_uhq.jpg

*STONE MUSIC ENTERTAINMENT

big_hit_entertainment_logo_2017.jpg

*BiG HiT Entertainment

gxbk3aaz_400x400.jpeg

*RBW ENTERTAINMENT
 
 
 
 
Age Line: Ezt akkor mondjuk amikor valakik ugyan abban az évben születtek. Pl.: Yunho (ATEEZ), Yeri (Red Velvet), Tzuyu (Twice), Gahyeon (Dreamcatcher), Dino (Seventeen), Changbin (Stray Kids), (és még sokan mások) '99-ben születtek ezért ők a 99-line.
 
 
Yunho (ATEEZ)

yunho-ateez-1999.jpg

 

 

Yeri (Red Velvet)

yeri-red-velvet-1999.jpg

 

 

 

Tzuyu (Twice)

tzuyu1999.jpg

 

 

 

Gahyeon (Dreamcatcher)

gahyeon-dreamcatcher1999.jpg

 

 

 

Dino (Seventeen)

dino-seventeen-1999.jpg

 

 

 

Changbin (Stray Kids)

changbbbbbbbbin.jpg

 

 

 

 

Aigoo : Vagy "aish!". (Az aigoo a cukibb változat.) Ez egy olyan felkiáltás, mint "Ajj, Istenem már!" vagy egyszerűen amikor mi sóhajtunk egyet, mert valami olyat mondunk, olyat hallunk vagy olyat kell csinálnunk ami nem éppen okoz nekünk örömet.

aigoo~ | Tumblr
-Ah, -ya: Ez a nevek végén lévő -ka, -ke képző.

 

ahjussi: Hasonló az "uram" megszólításhoz.


aigoo: Te jó ég!

Smell GIF | Gfycat*Secret Garden parody BigBang (Daesung)
 


aish!: Az aigoo helyett is használják, olyasmi mint a "Jaj!" indulatszó.

 

Ajumma(아줌마): Azoknak a nőknek a megnevezése, akik 35 év felett vannak, vagy 10 évnél több a korkülönbség a két fél közt.

 

Ajussi(아주씨): Azoknak a férfiaknak a megnevezése, akik 25 év felett vannak, vagy 10 évnél több a korkülönbség a két fél közt.


All-kill : Ezt a rangot az éri el akinek egy dala vagy albuma #1 helyezést ér el a 7 legális nyilvántartott zeneletöltő oldalon Koreában. Perfect all-kill akkor lesz, ha még a csengőhang-letöltési listát is vezeti mindenhol.

 

Annyeong(안녕)/ Annyeonghaseyo(안녕하세요): Az annyeong inkább a barátibb köszönés, amolyan szia, míg az annyeonghaseyo az udvariasabb. jelentése: Jó napot!

Annyeong Korea GIFs | Tenor

*GDragon (BigBang)

안녕 안녕하세요 하이 GIF - Annyeonghaseyo Kpop Korean - Discover ...

*Lisa (Blackink)

 


Anti-fanok: Sajnos nagyon sokan abban lelik az örömüket, ha hangot adnak az utálatuknak (ez nem csak a Kpopra és Koreára, hanem bármilyen másik zenei műfajra, országra stb.-re is vonatkozik). Ezek sokszor anti honlapokat készítenek, sőt van olyan aki direkt azért megy el egy ismert emberhez, hogy mindenki előtt utálkozzon.

 

 

 

 

B

Bagel Boy/Girl :  A "Bagel" a  “baby face” és “glamorous body” keveréke. Akire ezt mondják annak az arca is szép/helyes és a teste csinos/jól kidolgozott.
 

Banmal és joen dae mal : A banmal a kötetlen beszédmód, amikor tisztelet adása nélkül beszélünk a másikhoz. Leginkább akkor fordul elő, ha nem tudjuk, hogy a beszélgető partnerünk idősebb-e vagy magasabb rangú, de kellemetlenséget okoz, ha a fiatalabb vagy az alacsonyabb rangú használja az idősebbel szemben. A joen dae mal pedig a tiszteletteljes beszédmód.

 

Bias

Big 3 : A legnagyobb 3 koreai céget szokták így nevezni, az SM Entertainmentet, a YG Entertainmentet, és a JYP Entertainmentet. Ezek nagyon meghatározó cégek a Kpop életében, és általában nekik van a legnagyobb bevételük is. 4.-ként a Cube Entertainmentet szokták emlegetni.
 

 

 

 

C

CF : Más néven reklámfilmek.

Chuseok : Ez egy nagyon fontos ünnep, sokat hallani róla szeptemberben.(Hogy miért arról később olvashattok egy bejegyzésemben!) Ez a koreai szüreti fesztivál.

Comeback Stage : Ezt akkor mondják amikor egy előadó egy új számmal tér vissza valamelyik heti zenei műsorba (amelyikben előtte már legalább 1× fellépett ezelőtt.).

Chocolate Abs : Akiknek olyan testük van, mint a csokoládé tábla.;)

 

 

 

 

D

Daebak : Ezt akkor szokták használni, amikor valami lenyűgözi őket.

Digital Single : Egy dal ami csak online tölthető le.

Dongsaeng (동생) : Jelentése "kistestvér". Barátoknál és igazi testvéreknél lehet használni. Mind a két nemre mondható.

Dream Concert : Ez az egyik legnagyobb éves Kpop koncert Koreában, mert ilyenkor a Kpop legmeghatározóbb személyei, mind egy színpadon állnak. Ez nem téveszthető össze a "Hallyu Dream Concert"-tel.

 

 

 

E

Eye-Smile : Leginkább az ázsiai arcfelépítésű emberek képesek a szemükkel "mosolyogni".
  
 
 
 
F

Fan-chant : Fanok által kitalált szövegrészek az előadók dalainak olyan részeire leginkább ahol csak ritmus, zene van és ének még nincs. Leginkább a dalok elejére szoktak énekelni, és legtöbbször a tagok neveit kántálják. A rajongók ezekkel a szövegekkel kedveskednek szeretett előadójuknak.


Fan Club :  Hivatalos és nem hivatalos fan clubok jönnek létre annak érdekében, hogy támogassák a kedvenc előadójukat. Ezeknek rend szerint fan club nevük és megkülönböztető színük is van.

Full Album : Teljes hosszúságú album ami 10 vagy több dalt tartalmaz. A Kpopban a sorrend legtöbbször a single, kislemezekkel kezdődik, majd a mini album és utána a teljes album (ezután pedig a repackaged album) következik.

 

 

 

G
Goodbye Stage : Ez a promóciózás végét jelenti egy adott zenei műsorban.

 

 

 

H

Hallyu : A koreai hullámot nevezzük így. Ez annak köszönhető, hogy megnövekedett azok száma akik érdeklődnek Korea iránt.
 

Hanbok :Hagyományos koreai népviselet. Vidám színek és bő fazon jellemzi őket. Fontos ünnepekkor/eseményekkor öltöznek Hanbokba.


Hoobae (후배) : Arra lehet mondani aki kevesebb tapasztalattal rendelkezik valamilyen területen nálad. Itt a kor nem számít.
 

Honey Thighs : A tökéletes combokra mondják.

 
Hwaiting  (화이팅) : Jelentése "Sok sikert!". Ezzel vidítják és bíztatják egymást az emberek.
 

Hyung (형) : Jelentése "idősebb fiútestvér". Kizárólag fiúk között használatos, barátok és igazi testvérek egyaránt használják, sőt elhagyása sértődésekhez vezethet.

Hyungnim (형님) : Udvariasabb kifejezése a 'hyung'-nak.

 

 

 

I

Idol : A Kpop egyik megkülönböztetője, hogy itt nem sztárok vannak hanem idolok. A fiatal személyeket szoktuk a Kpopban idolozni, mert a 30 feletti személyek nem szeretik, ha idolnak hívják őket. Az 'idol' jelző avval különbözteti meg őket az egyszerű énekesektől, hogy ők nem csak énekelnek, hanem táncolnak, színészkednek, műsortvezetnek, modellkednek és egyéb más tevékenységeket folytatnak.


Les groupes de K-pop qui ont perdu un membre en 2019

Découvrez le classement par réputation des groupes de K-Pop de ...

 

 

 

J
JYP : Park Jin Young, más néven J.Y. Park. Ő alapította a JYP Entertainmentet.

98ae0629972643f1a3bc77061818e1dd.jpeg

jypapa.jpg

jypapa0000.jpg

*Park JinYoung

 

 

 

 

K

“Kekeke”(ㅋㅋㅋ): Ezt a kifejezést akkor használják, ha valamit viccesnek találnak, olyan, mint nálunk a “hahaha”. Fontos megjegyezni, hogy csak írásban használatos.

하성운 웃음 박장대소 깔깔깔 개웃겨 개웃김 폭소 ㅋㅋㅋ 빵터짐 워너 ...

 

V #Jimin #RM Run BTS! 2018 - EP.49 | Octubre, Diciembre, Septiembre

* V, Jimin, RM (BTS)

시사/이슈/유머 - 진짜 신기할 정도로 잘 넘어지는 방탄 지민...gif

*Jimin (BTS)

 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 21489
30 nap: 511
24 óra: 13