Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAMAMOO

mamamoogogobebe.jpg

 

 


 

Hivatalos linkek:

Twitter: @rbw_mamamoo
Official Website (Japán): mamamoo.jp
Instagram: @mamamoo_official
Facebook: 마마무 Mamamoo
Weibo: MAMAMOO_Official
Fan cafe: mamamoo
Youtube: MAMAMOO
V Live: MAMAMOO
TikTok: @official_mamamoo


 

 

MAMAMOO / 마마무 /

---fy--moonbyul_-photo.png

(tagok balról: Moonbyul, Hwasa, Solar, Wheein)

Tagok száma: 4
Hivatalos debütálásuk: 2014. június 18.
Fanclubjuk neve: Moomoo 
Ügynökségük: Rainbow Bridge World (RBW)

TAGOK
Solar (leader, fővokalista, visual)
Moonbyul (főrapper, főtáncos, vokalista)
Wheein (vezérvokalista, vezértáncos)
Hwasa (vezérvokalista, vezérrapper, maknae)

Debütálás előtt
A hivatalos debütálásuk előtt a Mamamoo több művésszel is együttműködött. Az első "Don't Be Happy" című együttműködésüket Bumkey-vel, 2014. január 8-án adták ki. A második együttműködés K.Will-lel történt meg, a "Peppermint Chocolate" című dal, Wheesung közreműködésével 2014. február 11-én jelent meg. A "Peppermint Chocolate" az első héten a 11. helyen szerepelt a Gaon Digital Chart-on. Május 30-án a Mamamoo kiadta a "HeeHeeHaHeHo" nevű harmadik együttműködést a rap duo-val, Geeks-szel. 

2014: debütálás a "Hello"-val, és a "Piano Man"
A csoport hivatalosan debütálására 2014. június 18-án került sor, amikor a "Mr. Ambiguous" című vezető dallal kiadták az első albumukat, a "Hello"-t. A "Mr. Ambiguous" klippjében számos ismert k-pop sztár jelent meg, például a CNBLUE-ból Jonghyun, Baek Jiyoung, Wheesung, Jung Joonyoung, Bumkey, K.Will és Rhymer. Az album három korábban megjelent együttműködést és négy új dalt tartalmazott. A csoport első élő fellépése az M! Countdown j​Június 19-i epizódjában jelent meg. Június 27-én Mamamoo előadta a "Peppermint Chocolate" -ot K.Will-lel és Ravi-val (VIXX) a Music Bank "Half-Year" speciális előadásán. Július 5-én a csoport koncertet tartott a szöuli Hongdae-i Hongik Egyetemen. Júliusban a Mamamoo kiadta első eredeti filzenéjét, a "Love Lane"-t, a "Marriage, Not Dating" című drámához.

November 21-én a Mamamoo kiadta második lemezét, a "Piano Man"-t, a "Piano Man" című vezető dallal. A vezető dal 41. lett a Gaon digitális diagrammján. 2014 végére a Mamamoo a tizedik lett az év legtöbb digitálisan eladott termék rangsorán a lány csapatok közül, 19. az album eladásban és 11. a Gaon által létrehozott év végi értékesítési listán. A csapat január 10-én versenyzett az "Immortal Song 2"-ben, ahol a "Wait a Minute"-t adták elő Joo Hyunmi-től, ezzel eljutva az utolsó szakaszig, ahol veszítettek Kim Kyungho ellen. 

 

hello.jpg

*Hello

 

melting0.png

Mr. Ambiguous*

 

 

mamamoopianoman.jpg

*Piano Man

 

 

2015: "Pink Funky" és növekvő siker
2015. április 2-án a Mamamoo kiadta az "Ahh Oop!" című harmadik vezető dalát, a "Pink Funky" lemezhez. Az "Ahh Oop!" a csoport második együttmûködése Esna-val, aki szintén az RBW alatt tevékenykedik. Az első közös kollaborációjuk a "Gentlemen" volt, ami a Mamamoo egyik dala a "Piano Man" lemezen. Június 13-án a lányok Ulandbaatarba, Mongóliaba utaztak, hogy fellépjenek egy olyan eseményen, amelyet a Dél-koreai nagykövetség szponzorált a Crayon Pop-pal és a K-Much-csal együtt. Az esemény egy emlékkoncert volt, amelyet Dél-Korea és Mongólia közötti diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulójának tiszteletére tartottak.

Június 19-én a Mamamoo kiadta harmadik albumát, a "Pink Funky"-t és az "Um Oh Ah Yeh" vezető dalt. A hatalmas siker volt, a Gaon Chart harmadik helyezettje lett. Augusztus 23-án, a promóciók lezárása után, a Mamamoo szöuli olimpiai parkban összesen 1200 rajongó számára tartotta első rajongói találkozóját, az "1. Moo Party" címmel. A rajongói találkozóra szóló jegyek egy percen belül elfogytak, tehát a csoport további 1200 rajongó számára további találkozót adott ki ugyanazon az éjszakán. Egy másik "Moo Party"-t tartottak Los Angelesben is, amelyre október 4-én került sor. Ez volt az első utazásuk az Egyesült Államokba. A Mamamoo együttműködött Basick-kal, együtt felléptek a "Show Me the Money" koreai rap túlélő show-onn.

Augusztus 29-én Mamamoo visszatért az "Immortal Song 2"-hez és Jo Youngnam "Delilah" című dalát énekelték. Október 31-én Mamamoo megint felléptek az "Immortal Song 2"-ben, ahol Baekho "Backwood's Mountain" című számát énekelték el. Végül 404 ponttal elérték az első győzelmüket a műsorbab. 

 

pink-funky-mamamooooooooooo.jpg

pinkfunky.png

 

 

 

2016: "Melting", első szóló koncert és a "Memory"
2016. január 10-én az RBW bejelentette a Mamamoo első szóló koncertjét. A "2016 Mamamoo Concert-Moosical" címet kapó koncertet augusztus 13–14-én tartották a szöuli olimpia csarnokban. A koncertre 7000 jegyet adtak el egy perc alatt.

Január 26-án a Mamamoo kiadta az R&B balladát, a "I Miss You"-t, ami az első teljes hosszúságú albumukról, a Melting-ről származott. Február 12-én kiadtak egy másik számot is az albumról, az "1cm/Taller than You"-t. A teljes albumot február 26-án adták ki, az album a Gaon listáján a 3. helyen állt. A "You are the Best" vezető dal szintén a harmadik helyen állt a listán, de a következő héten az első helyet is elérte.

Március 6-án a csapat megkapta az első zenei show-győzelmüket az Inkigayo-n, a "You are the Best" dallal, majd a Music Bank-on, M! Countdown-on és más zenei műsorokon is. Összesen nyolc győzelmet értek el. Március 16-án a Mamamoo koncertet adott a texasi Austinban, a South By Southwest K-Pop Night Out rendezvényén. Június 25-én Mamamoo a KCON NY fesztiválon mutatkozott be Newarkban, New Jersey-ben. A Gfriend lánycsoport mellett a "SHOWTIME" valóság show 7. évadjában is szerepeltek.

Augusztus 31-én a Mamamoo kiadta az "Angel" és a "Dab Dab" kislemezeket alcsoportokként, amelyek énekesekből (Solar és Wheein) és rapperből (Moonbyul és Hwasa) álltak. Szeptember 21-én a Mamamoo kiadott egy digitális kislemezt, a "New York"-t és az azt kísérő zenei videót. A "New York" promócióinak befejezése után a Mamamoo ügynöksége bejelentette, hogy a csoport november 7-én visszatér a negyedik lemezével, a "Memory"-val. A "Memory" vezető kislemeze a "Décalcomanie" lett. Röviddel ezután a Mamamoo számos év végi díj-show-on vett részt, valamint ők énekelhették a "Love" című OST-ot (betétdal) a híres koreai drámához, a "Goblin"-hoz.

 

melting.jpg

*Melting

 

 

memeoryyyyyyyyyyyyyyy.jpg

 

memory0.jpg

*Memory

 

 

2017: második szólókoncert és a "Purple" kiadása
2017. január 19-én a Mamamoo bejelentette második, a "2017 Mamamoo Concert Moosical: Curtain Call" című szólókoncertjét, ami március 3–5-én Szöulban és augusztus 19–20-án Busanban, a KBS Busan Hallban történt meg. A koncerten a lányok kivetítettek egy videót, amiben Bruno Mars egyik számát éneklik, azonban az arcukra barnítót kentek, hogy hasonlítsanak a férfi énekeshez és ebből az esetből kitört egy kisebb-nagyobb botrány. Az ügy a csapat bocsánatkérésével nagyjából le is zárult.

Június 17-én Mamamoo ismét részt vett az "Immortal Song 2"-ben, ahol Noh Sayeon "Love" című dalát adták elő, a produkció 430 pontot kapott.

A Mamamoo 2017. június 22-én bejelentette ötödik lemezének, a "Purple" megjelenését, a "Yes I Am" vezető számmal. A dal gyorsan feljutott a Melon listájának első helyére. Egy nap után a számuk meg is döntött egy Melon rekordot a lánycsapatok között. Június 27-én a dal megkapta első zenei show-győzelmét a The Show-on, majd a Show Champion-on, az M Countdown-on és a Show! Music Core-on. Első helyezést értek el a Billboard világalbum listáiban is. 

 

purrrrple.png

 

purplee.png

 

purple1.png

*Purple

 

 

 

2018: a "Four Seasons" projekt első három része
2018. január 4-én a Mamamoo kiadta a "Paint Me" dalát, hogy előzménye legyen a közelgő "Four Seasons" projekt sorozatuknak. A sorozat célja négy album bemutatása, amelyek mindegyikében egy szín és a megfelelő tag jellemzői vannak egyesítve minden évszakban. A csoport kijelentette, hogy ezzel a projekttel egy érettebb stílust mutatnának be.

A Mamamoo elindította a "4 Seasons 4 Colors" projektet, amikor 2018. március 7-én megjelentették hatodik lemezüket, a "Yellow Flower"-t, vezető dalával, a "Starry Night"-tal együtt. Az album jellemző színe a sárga volt, valamint Hwasa volt az a tag, akit ehhez a kiadáshoz lehetne párosítani. A dal a "Top 10 Mid-Year" nevű Gaon digitális listán a 6. helyen állt.

2018. július 11-én a Mamamoo bejelentette harmadik, "2018 Mamamoo Concert 4Seasons S / S" című szólókoncertjét az SK Olimpiai Kézilabda Gimnáziumban, Szöulban, augusztus 18–19-én. A helyszín kétszer nagyobb volt, mint az előzőek, 5000 ülőhellyel. A koncertre szóló jegyeket az eladástól számított két percen belül elfogytak.

A Mamamoo folytatta a "4 Seasons" projektjét, amikor 2018. július 16-án kiadta hetedik (a projekt második) albumát , a "Red Moon"-t, az "Egotistic" vezető dallal. Ennek a kiadásnak Moonbyul volt a képviselője, valamint a piros szín. Megjelenésének első hetében az album szerepelt a "Billboard World Albums" 1000 példányban eladott albumok listáján, ahol a negyedik helyen állt, ez lett a legjobb amerikai értékesítési hét számukra. A lemez a heti Gaon album-listának harmadik helyezettje volt. A Mamamoo a "Billboard Heatseekers Albums Chart"-on is megjelent a 25. lehyet elérve. Az "Egotistic" promóciói 2018. július 5-én értek véget az SBS Inkigayo-n.

Az első japán kislemezüket, a "Décalcomanie" -t 2018. október 3-án adták ki a japán Victor Entertainment alatt. A japán számuk a Oricon heti listájának 11. helyére került.

2018. november 29-én a Mamamoo kiadta a projektük 3. részét, a "Blue;s"-t, ami már a nyolcadik lemezük lett. Az új album vezető dala a "Wind Flower" lett. Az itten lévő képviselő tag Solar volt, a színek közül pedig a kék. Az lemez 7. helyezett lett a "Gaon Album Chart"-on. 

 

mamamoo---paint-me.jpg

 

paaaaaaintme.jpg

*Paint Me

 

starrrrrrrrrrrrrrrry-night.jpg

 

starry-night.jpg

 

starry-night0.jpg

*Starry Night

 

eeeeeeegotistic.jpg

 

egotisticcccccccccc.jpg

*Egotistic

 

 

 

2019: a "Four Seasons" utolsó része, Queendom és "Reality in Black"
A lányok 2019. március 14-én kiadtaák kilencedik lemezüket, ami a "Four Seasons" projekt utolsó része. Az album neve a "White Wind" lett, vezető dala pedig a "Gogobebe". A képviselő tag itten nem más volt, mint Wheein, a képviselő szín pedig a fehér volt.

2019. március 27-én a csapat bejelentette negyedik, "2019 Mamamoo Concert 4Seasons F / W" című szólókoncertjét Szöulban, a Jangchung Gimnáziumban április 19–21-én. A koncertek a Mamamoo "Four Seasons Four Colors Project" nagyszerű befejező része, amelyet 2018 márciusában indítottak a csoport identitásának helyreállítása érdekében.

2019. július 24-én a Mamamoo kiadta a Cosmic Sound alkotta "Gleam" című számot, ami CF-ként (kereskedelmi filmként) készült a Davich Szemüvegek számára.

A csapat augusztus 29-e és október 31-e között részt vettek egy valóságshow-ban, a "Queendom"-ban, aminek lényege az volt, hogy pár híres csapat: a Mamamoo, a (G)i-dle, az Oh My Girl, az AOA és a Lovelyz, valamint egy szólóista: Park Bom versenyeznek az első helyért, amit különböző előadások által érhetnek el. A Mamamoo az utolsó fordulóban, mint mindenki új számot mutattak be, a "Destiny"-t. A dalt előadva a Mamamoo nyerte el az első helyezetet a versenyben.

A lányok 2019. november 14-én jelentették meg második teljes albumukat, a "Reality in Black"-t, ami tartalmazta a "Hip" című vezető dalt, valamint a "Destiny"-t, amivel sikeresen nyertek a "Queendom"-ban.

 

gogobebemmoo.jpg

 

gogogbebe.jpg

 

gogogbeebe.jpg

 

gogoooooooooobebe.jpg

*Gogobebe

 

gleam.jpg

 

gleeeeaaaaaaaaaam.jpg

 

*Gleam

 

deeeeeeeestiny.jpg

 

destiny.jpg

*Destiny

 

 

hip000000.jpeg

 

hipp.png

 

---fy--moonbyul_-photo.png

*Hip

 

 

 

 

mamamoo00000000000000000.jpg

 

 

 

 

TAGOK:

mamamoo.jpg

 

 

Solar

solar00000000000--2-.jpg

 

 

Moonbyul

moonbyulllllll.jpg

 

 

Wheein

wheein.jpg

 

 

Hwasa

hwaaaaaaaaaaaaaasa.jpg

 

 

 

 

 

__mamamoo.png

 

mamamooo.jpg

 

 

 

 

 

Cikkek

Zenéik:

2020.06.22

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: MAMAMOO

SOLAR

2020.04.25

Solar-ról pár tudnivaló..............

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: MAMAMOO

WHEEIN

2020.04.22

Wheein-ről pár dolog.............

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: MAMAMOO

Moonbyul

2020.04.22

Moonbyul-ról pár tudnivaló...............

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: MAMAMOO

HWASA

2020.04.22

HwaSa-ról pár tudnivaló...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: MAMAMOO
 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 19248
30 nap: 473
24 óra: 9